Luchtbevochtiger Coolfog Maxi

De Coolfog Maxi bevochtiger is gebruiksklaar voor toepassing in o.a. koelcellen die gebruikt worden voor opslag van peren. Door middel van ultrasone techniek (trilplaatjes) verandert water in pure mist (koude stoom) waardoor de luchtvochtigheid in de ruimte wordt verhoogd. De koude stoom, met een druppelgrootte van 1 tot 3 micron, wordt onmiddellijk opgenomen in de luchtstroom totdat het verzadigingspunt is bereikt. De unit is voorzien van een ventilator die de fijne mist (koude stoom) via een buizensysteem de ruimte uit de ruimte zuigt bevochtigt en weer de ruimte inblaast. Hierdoor vindt er geen verstoring plaats van de O2 en Co2 condities.
Voor een optimale levensduur is kalkarm water belangrijk. Daarom adviseren wij een waterontharder te plaatsen. De kalk in het water tast de trilplaatjes aan.

De Coolfog Maxi is o.a. ontwikkeld voor koelruimtes welke niet lucht- en/of dampdicht zijn. Uit deze ruimtes “vervliegt” veel vocht, niet alleen door de bouw (beperkte afdichting) maar ook doordat deuren vaak worden geopend. Hierdoor loopt de temperatuur in de ruimte op, waardoor de koelmotor zijn werk gaat doen om de ingestelde temperatuur te bereiken. Doordat de koelmotor/verdamper vaak aan- en uitschakelt zal er iedere keer vocht onttrokken worden aan het product. Gevolg is dat uw product uitdroogt en slap wordt. Om de uitdroging te compenseren, adviseren wij een Coolfog Maxi te installeren.

Coolfog ZB

De Coolfog ZB is geschikt voor toepassingen waar geen rekening gehouden hoeft te worden met bewaarcondities zoals laag zuurstof. De Coolfog ZB zuigt omgevingslucht aan. Daardoor kan de Coolfog ZB geplaatst worden in/bij ruimtes welke geen bewaarcondities zoals O2 en Co2 behoeven.
Vanwege geen kranen en bochten is de Coolfog ZB gunstig geprijsd.
Door middel van ultrasone techniek (trilplaatjes) verandert water in pure mist (koude stoom) waardoor de luchtvochtigheid in de ruimte wordt verhoogd. De koude stoom, met een druppelgrootte van 1 tot 3 micron, wordt onmiddellijk opgenomen in de luchtstroom totdat het verzadigingspunt is bereikt. Dit is het zelfde principe als bij de Coolfog Maxi.

Tips

Wrijf de witte keramische plaatjes eens per 2 weken schoon met een zachte doek om de levensduur van het apparaat te verlengen.

Plaats een ontkalker om kalkaanslag te verminderen.

U kunt een zuiverings-/ontkalkingsapparaat plaatsen dat ook voor koffiemachines wordt gebruikt (bijvoorbeeld een Britta filter). Dit is vaak voldoende om de kalkaanslag bij een Coolfog te verminderen.

Dealers

Nederland

BedrijfPlaatsTelefoonnummerE-mail
PG Kusters BVDreumelTel+31 (0)487 57 13 42info@pgkusters.nl
Dijksma KoudetechniekEmmeloordTel +31 (0)527 69 70 51info@dijksma.nl
Verschuure Koude TechniekDreumelTel+31 (0)487 57 06 18info@vkd-koudetechniek.nl
Jan ValkisRossumTel+31 (0)418 72 69 18info@valkisinstallatietechniek.nl

Belgiƫ

BedrijfPlaatsTelefoonnummerE-mail
Jan ValkisRossum (NL)Tel+31 (0)418 72 69 18info@valkisinstallatietechniek.nl
Ronny Coppens (Sal-co)RummenTel:+32 (0)479 37 03 74coppens.ronny@proximus.be

Coolfog onderdelen

Coolfog maxi ventilator

Coolfog trafo

Coolfog ventilator compleet Comfort

Coolfog vierkant

Coolfog drijver vierkant

Menu