Isomate OFM Rosso Flex

Voor de bestrijding van de pruimemot en perzikmot middels feromoonverwarringstechniek heeft het CTGB in december 2015 de toelating verleent voor Isomate OFM Rosso Flex.

Middels de wel bekende verwarringstechniek die ook al bij de fruitmot (appel-peer) wordt toegepast is er nu ook een variant die het mogelijk maakt om op een milieuvriendelijke wijze de pruimen en perzikenmot te bestrijden. 
Middels het uithangen van draadjes wordt er een feromoon verspreid door de boomgaard, door de wolk van feromonen kunnen de mannetjes de vrouwtjes niet vinden. Hierdoor kan er geen paring plaats vinden. Er worden daardoor geen eitjes gelegd waaruit de rups (welke de schade doet) kan kruipen.
Door deze manier van bestrijden worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt , bijkomend voordeel is dat er geen resistentie optreedt. Isomate OFM Rosso Flex is daardoor ook bruikbaar in de biologische teelt!


 


Toelating:
Het Expert Centre Speciality Crops heeft op verzoek van de NFO in 2012 het verkrijgen van meer feromoonverwarringsproducten als prioriteit benoemd. Met financiering vanuit het Fonds Kleine Toepassingen heeft de NFO geïnvesteerd in de toelating van feromoonverwarring. De toelating van Isomate OFM Rosso Flex is hiervan een concreet resultaat. 

Voor het uithangen van de isomate is een vakbekwaamheidscertificaat nodig. Het uithangen mag ook gedaan worden door personen die een veiligheidsinstructie gevolgd hebben. De instructieformulieren vindt u hier: instructie deelnameformulier en goedkeuring.

 


Levering product:

Het product kan alleen online besteld worden door fruittelers via de NFO-site. Gezien de levertijd is er alleen leveringszekerheid voor bestellingen die voor 28 februari 2019 zijn geplaatst. Fruittelers die geen lid zijn van de NFO ontvangen direct na bestelling een factuur van de NFO van € 50, - per bestelling. 


Uitlevering en facturatie van Isomate OFM Rosso Flex geschiedt door uw gewasbeschermingsleverancier.

Het advies per hectare is 500 stuks plus 5 % extra voor de randen. De Isomate OFM Rosso zit verpakt per 200 stuks.


Informatie:
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de presenatie welke Gerjan Brouwer heeft gegeven op de Kennisdag. presentatie kennisdag
In de werkwijzer in fruitteelt 26 heeft Gerjan Brouwer haar advies geschreven voor de toepassing van Isomate OFM Rosso Flex.  advies werkwijzer

 

SQUARE Concepts