Isomate CLR

Isomate CLR is een feromoonverwarringstechniek ter bestrijding van fruitmot en bladrollers. De feromoonverwarringstechniek wordt al sinds 2001 met een proefontheffing gebruikt in Nederland. Door de toelating(februari 2011) van Isomate CLR in Nederland is het product voor iedere professionele teler te gebruiken.

Met Isomate CLR legt u een basis voor de fruitmot en bladrollerbestrijding. Door het uithangen  van de dispensers wordt er een wolk van vrouwelijk feromonen verspreid door de boomgaard. De mannetjes kunnen de vrouwtjes niet vinden en er vindt geen paring plaats. Als er geen paring heeft plaats gevonden, worden er ook geen eieren gelegd. En geen eieren betekent ook geen rupsjes die schade kunnen doen aan de vruchten. Met Isomate CLR kunt u op een natuurlijke wijze een plaag onder controle houden.

Naast het uithangen van de dispensers is het belangrijk om te weten hoeveel fruitmotten er vliegen. De hoeveelheid bepaald namenlijk of er ondersteunende maatregelen genomen moeten worden. Tegelijkertijd met het uithangen van de Isomate CLR hangt u een feromoonval op in het perceel. Dit om te controleren of de fruitmotten verward worden. Als ze namenlijk de feromoonval vinden kunnen ze ook een vrouwtje vinden voor paring. U zult dan in overleg moeten gaan met uw gewasbeschermingsadviseur voor de te nemen maatregelen.

                           
 

 

 

Isomate CLR is uitermate geschikt om mee te werken om te voldoen aan het China, Vietnam en Brazilië protocol. In dit protocol is feromoonverwarringstechniek verplicht. Lees meer over de verplichtingen in de brochure china of brochure Vietnam. 

Klik hier voor het etiket van Isomate CLR. 

Voor het uithangen van de Isomate is een vakbekwaamheidcertificaat nodig. Het uithangen mag ook gedaan worden door personen die een veiligheidsintructie gevolgd hebben. De instructieformulieren vindt u hier: instructie  deelnameformulier en goedkeuring

Lees de ervaringen van gebruik feromoonverwarringstechniek uit Belgie, klik hier

Isomate CLR is beschikbaar bij uw lokale distributeur van gewasbeschermingsmiddelen.

 

SQUARE Concepts