Luchtbevochtiger Coolfog Maxi

 

De Coolfog Bevochtigers bewijzen op vele plaatsen in de wereld het nut van bevochtigen. Door bevochtigen van de ruimte net ná de koelactie blijft de vochtontrekking tot een minimum beperkt. Er is een besparing realiseerbaar van 2% op indroging van produkt.

De Coolfog Maxi bevochtiger is gebruiksklaar voor toepassing in o.a. koelcellen die gebruikt worden voor opslag van peren,kersen en groente. Door middel van ultrasone techniek (trilplaatjes) verandert water in pure mist (koude stoom) waardoor de luchtvochtigheid in de ruimte wordt verhoogd. De koude stoom, met een druppelgrootte van 0,2m, wordt onmiddellijk opgenomen in de luchtstroom totdat het verzadigingspunt is bereikt. De unit is voorzien van een ventilator die de fijne mist (koude stoom) via een buizensysteem de ruimte inblaast.
Voor een langere levensduur is de waterkwaliteit belangrijk. Daarom adviseren wij een water ontharder te plaatsen. De kalk in het water tast de trilplaatjes aan.

De Coolfog Maxi is o.a. ontwikkelt voor ruimtes welke niet lucht/damp dicht zijn. Uit deze ruimtes "vervliegt" veel vocht, niet alleen door het gebouw maar ook omdat in deze ruimtes vaak de deuren geopend worden. Hierdoor loopt de temperatuur op in de ruimte, waardoor de koelmotor zijn werk gaat doen om de ingestelde temperatuur te bereiken. Doordat de koelmotor/verdamper vaak aan en uit schakelt zal er iedere keer vocht onttrokken worden aan het product. Gevolg is dat uw product uitdroogt en slap wordt. Om de uitdroging te compenseren adviseren wij een Coolfog Max te installeren.

Eens per 2 weken reinigen ( schoon wrijven met een zachte doek) van de witte keramische plaatjes verlengd de levensduur.

Tip: de zuivering/ontkalk apparaten welke bij koffiemachines geplaatst worden zijn vaak voldoende om de kalkaanslag bij een Coolfog te verminderen

 

Hier vindt u de nieuwste folder: folder

Handleiding/directions/gebrauchsanweisung
       

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onderstaande dealers:

Nederland:      
PG Kusters BV  Dreumel Tel: 0487-57.13.42 info@pgkusters.nl
Dijksma Koudetechniek Emmeloord Tel: 0527-69.70.51 info@dijksma.nl
Verschuure Koude Techniek  Dreumel Tel: 0487-57.06.18 info@vkd-koudetechniek.nl
Jan Valkis Rossum Tel: 0418-72.69.18 info@valkisinstallatietechniek.nl
JK Veerhoek Kruiningen Tel: 0113-38.11.13 info@JKVeerhoek.nl
       
België:      
Jan Valkis Rossum (NL) Tel +31418 72.69.18 info@valkisinstallatietechniek.nl 
VandeVelde Koeltechnieken Velm Tel:+32 47 83.37.583 jean.marie.vandevelde1@outlook.be
Ronny Coppens (Sal-co) Rummen Tel:+32 479 37 03 74 coppens.ronny@proximus.be
 
 
SQUARE Concepts